Study With Me: Zimski raspust

Hej drugari!!!♥

Kako ste?

Kako provodite vreme tokom raspusta?

Ovo je prvi post u 2017! Možda malo kasnim u odnosu na ostale, ali htela sam da pružim sebi malo vremena za odmor.

Za danas sam vam spremila još jedan Study With Me post, zato što je učenje neizbežno čak i tokom raspusta.

Pa da počnemo...

Prvo što radim, kao i uvek, jeste otvaram svoj bullet journal. Pogledam šta danas treba da uradim i počinjem sa poslom. Kao što možete da vidite sada imam dnevni pregled, umesto nedeljnog. I iskreo mislim da mi ovo mnogo više leži i da imam mnogo bolju predstavu šta i kako. Još nisam definitivno sigurna da li će izgledati ovako, ali za sada je ovakav. U narednih par nedelja ću testirati razne varijante, pa ću vam reći šta mi najviše odgovara.

Na kraju strane možete videti šta sam sebi zacrtala da danas uradim.



 
Sledeće što otvaram jeste moj "study journal" koji sam počela da koristim početkom decembra. Nisam ga koristila mnogo, ali od kako sam počela da učim tokom raspusta mnogo mi je pomogao. Tu koristim isto dnevni pregled, a što se tiče detaljnjijeg opisa možete videti ovde - link.










Nakon toga otvaram biologiju i krećem sa podvlačenjem. Ako želite post o podvlačenju i izvlačenju bitnih stvari iz knjiga slobodno mi napišite u komentarima. Ili bilo koji specifičan post vezano za Study With Me postove.

Što se tiče podvlačenja, ja imam svoj sistem koji koristim u suštini svuda, sem ako sam primetila da mi negde više odgovara da imamo samo dve ili tri boje ili ako neki profesor zahteva nešto drukačije.






Nakon mučnog podvalčenja i izvlačenja bitnih informacija, počinjem sa pisanjem mojih beleški i sa ispisivanjem definicija na zaseban papir. Ovaj papir sa definicijama sam našla na tumblr-u. Mnogo mi je lakše da se fokusiram na definicije kada ih imam na zasebnom papiru, zato što nisu u celom tom džumbusu i neredu od beleški, već ih imam sa strane i mogu taj papir da pogledam kada mi treba neka definicija, i bez ikakvog mučenja ću je naći.
Što se tiče beleški koristim "hijerarhijski" način, tj. najbitnije ide zelenom bojom, a sve što je manje bitno uvlačim za jednu kockicu i pišem crnom hemijskom. Tako zahteva naš profesor da pišemo naše beleške.



Kada završim sa svim beleškama, otvaram svoj biner i pronalazim ovaj papir motivacije. Gde nakon svakog dana učenja, štikliram taj dan i ne smem da prekinem lanac. Na taj način ću se u potpunosti navići da učim ceo dan. Ovaj papir sam takođe pornašla na tumblr-u. I kada pogledam stvarno mi pomaže da ostanem motivisana i da učim svaki dan.

Što se tiče linkova za ove papire, recite mi ako želite da ih ubacim u post ili ako želite da napravim ceo post o njima.






Nadam se da vam se svideo današnji post.

To je to za danas. Poljubac za moje drugare!!!♥

Comments

  1. ODLIČAN POST! Iskreno, ja sam se veoma ulenjila na ovom raspustu, toliko da za ovih 7 dana ništa nisam učila. Inače sam druga godina matematičke gimnazije i stvarno imam dosta obaveza, ne znam šta mi se dogodilo predhodne nedelje. Ovaj post me nekako podstakao da treba odmah zagrejati stolicu, pa, čim ti otkucam komentar počinjem.
    Inače, mnogo mi se dopada tvoj blog, odmah sam se učlanila, divna si! :) Molim te da i nastavak komentara pročitaš, nije reklama!
    Poseti moj novi blog, ukoliko ti se dopada učlani se i prati postove bbooklovers.blogspot.com Na njemu su tema knjige, a kako vidim da si pravi knjiški moljac, tvoji komentari će mi biti od velike pomoći. Postoji i drugi blog: smoothieglam.blogspot.com na kojem pišem o različitim stvarima, a i tu postoji rubrika "Knjiški moljci" koja bi ti se možda dopala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! Čitam ti oba bloga, drugi već duže vreme i prvi od sad skoro. :)

      Delete
  2. Super post! Jako mi se sviđa tema i zapravo sam ja prava suprotnost od tebe. Baš sam se i ja uljenila ovog raspusta ;)
    Učlanila sam se u tvoj blog, pa ako imaš vremena učlani se i ti u moj - This Is My Life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti , Petra! A blog ti je inače presladak! :)

      Delete
  3. Super ! Ja inace tijekom raspusta ne ucim al na kraju sam morao sve učiti zadnji dan .... :P Tako da cu sljedeci raspust malo bolje razmisliti .
    Pogledaj moj blog - http://samooluka.blogspot.hr (novi sam)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao znam, tako sam i ja jednom. Ali sam shvatila da je bolje da počnem da učim ranije! :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts