Snovi i ambicije

Hej drugari!!!♥

Trenutno sam opsednuta jednom pesmom. Zove se Papercut.
https://www.youtube.com/watch?v=HwtljkGZJnI
I juče sam gledala "Ted 2", smešan je film, komedija podrazumeva se.

Da vas upozorim, u ovom postu ću filozofirati više nego obično.

Danas ću pisati o snovima i ambicijama. Sama sam osoba koja ima prilično zahtevan san i možda previše ambicija, razumem vas ako ste u toj situaciji. Čini vam se da su svi protiv vas zato što ste umetnička duša ili zato što ne želite da završite u porodičnom poslu ili da idete stopama nekog iz vaše porodice. Ja sam pomalo od svega iskreno. I takođe mi se čini da su svi protiv mene i da sam jedina, ali nisam i to znam. I vi to znate i vi me razumete.

Jedina stvar koja me je ikada privlačila u život jeste pisanje. Reči samo plivaju u meni i sve što radim po ceo dan jeste pišem ili čitam. Svaki trenutak osluškojem sve oko mene ako čujem nešto fenomenalno ili nešto što obara s nogu, svaki detalj zapisujem. Svaki momenat pamtim samo da bi ga kasnije zapisala i stvorila čitavu bajku od njega. Ne hvalim se da sam neki neverovatni pisac, ali volim da pišem, volim da ostaju tragovi iza mene. Da se zna da sam bila tamo i tada u to vreme i da se to i to desilo. Možda vama nije to toliko fascinirajuće koliko meni ali svako ima svoje fascinacije, zar ne?

Šta su uopšte fascinacije? Za mene su to osobe, stvari, radnje ili pojave s kojima smo opčinjeni na potpuno novom nivou. Zaljubljeni u tu sitnicu i od nje se ne možemo odvojiti, nikako. Previše vezani. Zaljubila sam se do sada 3 puta. Prvi put kada sam pročitala knjigu "Prednosti jednog marginalca", drugi put kada sam upoznala mog sada najboljeg druga i treći kada sam napisala jedan kratak opis ljubavi. Zaljubila sam se u nešto što sam ja uradila, što mi se do tada nikada ranije nije desilo. Bila sam veoma ponosna na sebe, možda čak i previše. I danas sam ponosna, ali od tog dana sam se mnogo poboljšala i mogu zasigurno reći da pišem u odnosu na to barem 10 puta bolje i šarenije. Nisam više belo-crna i to me oduševljava. I vi treba da budete oduševljeni sobom i da budete zaljubljeni u to što radite.


Budite ambiciozni. Ambicija je dobra stvar, do neke granice. Treba biti istrajan i uporan. Ali ne treba biti preglasan i ne treba prenaglašeno davati drugima do znanja da su vaši snovi najbitniji. Jesu najbitniji, ali vama.

Sve što imam da vam kažem jeste.. Sanjajte i maštajte i budite uporni!











To je to za danas. Poljubac za moje drugare!!!♥

Comments

Popular Posts