Wednesdays With Iva: Septembarski favoriti

Hej drugari!!!♥

Kako ste?

 Ahh kako volim jesen, to je prosto neopisivo. Obožavam je!
Za danas sam vam spremila jedan mali post vezan za moje septembarske favorite. Ima tu svega i svačega, od šminke pa sve do filmova i knjiga!

 Pa da počnemo... (ovo previše koristim)

1. Kozmetika i šminka

 Počeću prvo sa osnovama, tj. sa puderom i korektorom. Kao što možete da vidite dosta sam koristila korektor. Ja inače nisam jedna od onih osoba koja koristi i puder i korektor u isto vreme, niti sam ikada sem do sada imala i puder i korektor u isto vreme, pošto sam smatrala da je to potpuno nepotrebno. Ali sada kad sam počela već malo 'ozbiljnije' da se šminkam pošto to i volim da radim kupila sam i jedno i drugu čisto da vidim kako bi to funkcionisalo za mene. I moram priznati o.d.u.š.e.v.lj.e.n.a. s.a.m.! Jedna od najboljih odluka, vezano za šminku, koje sam donela.
Ja generalno imam gigantske podočnjake, a ovaj korektor ih savršeno prekriva. Ja sam takođe jedna od onih osoba koja je za 'all natural', ali stvarno volim šminku pa što da ne. Puder je takođe fenomenalan. Prepuručila ga mi je sestra, pa kada sam potrošila moj prošli puder uzela sam ovaj da probam. I mislim da ću sada njega kupovati uglavnom, pokazao se kao bolji izbor od mog prošlog. Mislim da mi je prošli bio Rimmel, ali nisam sigurna. 

Nije tajna da ja apsulutno obožavam bilo kakve proizvode za usta! Većina moje šminke su karmini, sjajevi za usta, labela i tako te stvari. Šta ću, imam problem... Pa sad dok sam bila u Engleskoj sam se malo nakupovala tako tih labela i karminčića. Nažalost trenutno mi je samo jedan od njih tu, a to je ovaj sa emoji-jem ove devojke, kupila sam još dva. Jedan sestri, a jedan Tini. Ovo drugo labelo sam dobila još za moj rođendan, ali sam ga zaturila negde u nekoj fioci pa sada kada sam renovirala sobu mama i tata su ga pronašli. (moj rođendan je bio u januara, upss...) Sve u svemu, oba predivno i presavršeno mirišu. Ovaj žuti, je sa mirisom vanile i često ga stavljam uveče pred spavanje na usta zato što nije mnogo mastan, a dobro hidrira pa je to odlična kombinacija. Ovaj drugi, što sam kupila u Engleskoj, je već malo masniji pa ga uglavnom koristim tokom dana i kao podlogu za neke mat karmin. Crveni miriše na mešavinu manga i tako nekog tropskog voća.

 Maskaraaa! Eh sada imam da vam ispričam jednu pričicu, ja sam bila zaljubljena u jednu maskaru, mama ju je dobila na poklon ali nikada nismo saznale koji je brend niti bilo šta. Prosto nikako nismo mogle da saznamo, ne piše ništa na tubi, niti bilo gde. Onda se ta maskara istrošila, ja sam se krvniči trudila da je koristim do krajnjeg kraja i jesam, ali onda je potpuno ponestalo maskare u tubi. Znam šta ćete reći, 'zašto nisi samo kupila neku drugu i koristila tu četkicu?', ali to nije bilo to. Probala sam, sve! Ali ništa. I onda jednog dana kako sam bila utučena i nisam imala više maskaru ja sam sišla u Lilly i htela da kupim sebi bilo koju, onda sam ugledala ovu maskaru na sniženju. Kupila sam je, probala i bum! Oduševljenje. Četkica je u početku malo čudna i nezgrapna, ali kada se naviknete, fenomenalno je. 10/10!

Lak za nokte koji sam u stavri dobila na poklon pošto sam kupila neki lak drugi, iskreno se ni ne sećam koji je to drugi bio, ali dobro. Ovaj lak je onako purporno crveno - ljubičaste boje, u suštini prava jesenja boja. Malo je tamniji lak, ali baš ide uz ovo vreme i stvarno lepo izgleda. Jedino što mi se malo ne sviđa kod njega jeste to što kako bi baš dobro naneli boju morate da namažete barem dva puta. Što znam da nije puno, ali ja volim kada je dovoljno samo jednom namazati.



Victoria Secret parfem, koji sam dobila od tate je prosto savršen! Ne miriše ni mnogo slatkasto ni mnogo jako, baš onako u sredini. Dugo ostaje miris na koži, na primer ako ga stavim ujutru u 7 kada krećem u školu, još uvek ga osećam na koži i u 2 kada se vraćam iz škole.






2. Knjige, filmovi i serije

 Prvo počinjemo sa knjigama, zato što znate da na svetu ne postoji nešto što više volim od knjiga. Dobro lažem, ali pizza i pomfrit se stvarno sad ne računaju. Ovu franšizu sam kupila takođe u Engleskoj, ovde ja mislim nema da se kupi pa sam kupila tamo. Definitivno sam zaljubljena u sve 4 knjige, sve likove i sve je tako dobro i odlično osmišljeno. Znači ja vama ne mogu da opišem koliko sam ja opsednuta ovim knjigama! Radi se o devojci koja se zove Blue, i o tome kako ona ne sme da poljui svoju pravu ljubav zato što će ga to ubiti i sve je tako ufff! Predobro je! Preporučujem ih svima, Harry Potter i The Raven Cycle (ova franšiza) su sada na prvom mestu!


Serija 'Two Broke Girls', komedija, me je osvojila u prve dve sekunde prve epizode. Presmešna serija, stigla sam do druge sezone. Onda je počela škola i sada baš i nemam vremena kada da gledam serije. Ali čim se domognem slobodnog vremena, odgledaću barem 5 epizoda. Epizode traju po 25 minuta što nije mnogo, i zato i drže pažnju pretpostavljam. Sve u svemu, odlična je preporučujem je.


3. Razne sitnice

 Jedan mali autobus koji sam isto kupila u Engleskoj, mnogo je sladak i mali i baš lepo izgleda na polici. Uz njega dobijete i kao neko seme da posadite unutra, pošto ima šupljinu u sebi. I tako, baš je sladak!








Ovo kompaktno ogledalce koje sam dobila od tetke, mogu svuda da ga nosim i baš poceća na mene sa ovim avionom i ovim crtežom devojčice koja putuje. Nekako avanturistički.









Privezak za ključeve koji sam dobila iz Disneyland-a, baš je minimalistički ali je mnogo lep. Sviđa mi se što je tako jednostavan, a opet baš jedinstven.(Ne znam da li ste znali, ali ja toliko volim Disney, da je to nenormalno.)








I na kraju ovaj bedž što sam našla, sa konferencije Dana za devojčice na kom sam bila i učestvovala. Jedan od najpozitivnijih stvari koje sam ikada videla i dobila. A ta konferencija je bila jedna od najboljih iskustava u mom životu,








(Kao što vidite zaboravila sam da swatch-ujem puder i korektor, izvinite!)

Nadam se da vam se svideo post.

To je to za danas. Poljubac za moje drugare!!!♥

Comments

Post a Comment

Popular Posts